Prosty przepis na zdrowe gotowanie

Czy w świecie przetworzonej i zmodyfikowanej żywności, pojęcie zdrowe gotowanie ma prawo bytu? Tak. Pod warunkiem, że sięgniemy po odpowiednie naczynia do jej obróbki.

Jak zdrowo gotować?

Pojęcie „zdrowe gotowanie” czy „zdrowa kuchnia” to przede wszystkim umiejętne, ale stopniowe wdrażanie pozytywnych nawyków żywieniowych, jak na przykład unikanie przesalania potraw czy zastępowanie smażonych dań – gotowanymi. Zdrowe gotowanie oznacza także przygotowanie dań ze sprawdzonych składników. To również taka obróbka żywności, aby wybrane produkty nie traciły cennych wartości odżywczych.

Zdrowe gotowanie to przede wszystkim taka obróbka żywności, by nie traciła ona cennych składników odżywczych.

Zaproś zdrowie do swojej kuchni

Dla niektórych zdrowe gotowanie może wydawać się trudnym, a przede wszystkim czasochłonnym zadaniem. Jednakże nie pozostajemy z tym problemem sami. Wystarczy, że postawimy na profesjonalistów, a według wielu opinii Philipiak Milano w pełni zasługuje na to miano. Oto trzy najważniejsze powody, dlaczego tak się dzieje:

  • naczynia wyposażone są w wielowarstwowe dno akutermiczne – gwarantuje to równomierne rozprowadzanie ciepła wewnątrz oraz umożliwia gotowanie na parze;
  • uchwyty posiadają wbudowany termometr – to z kolei powoduje, że łatwo utrzymamy odpowiednią temperaturę w naczyniu i zapobiega przypaleniu potrawy;
  • zastosowanie pokrywki typu skraplacz pary – taka konstrukcja umożliwia gotowanie bez wody, co z kolei wpływa na zatrzymanie w obrabianych produktach, naturalnie znajdujących się w nich składników odżywczych.

Dobre garnki ze stali szlachetnej, to podstawa każdej zdrowej kuchni.

Więcej informacji na temat tego, jak naczynia Philipiak mogą urozmaicić nasze codzienne menu oraz ułatwić przy tym gotowanie, uzyskacie oglądając tą krótką prezentację: https://www.youtube.com./watch?v=TmB5dz4KCNs

grafika: pixabay.com

Zostaw odpowiedź

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *